ریزجلبک ها ارگانیزم های فتوسنتزی با کاربرد های بسیار مختلف و مهم در صنعت می باشند و مزیت های ویژه کشت و ارزش غذایی چشمگیر با خواص درمانی مهم باعث افزایش توجه ها به این منبع گیاهی شده است.
ریزجلبک کلرلا
• یک نوع جلبک سبز رنگ در آب شیرین
• قطری بین 2 تا 8 میکرون
• غنی از پروتئین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها
• دارای خواص بیولوژیکی و دارویی مهم
ترکیبات و خواص
• از نظر تغذیه دانان و متخصصین یکی از ابرغذاهای مطرح می باشد.
• حاوی مقادیر فراوانی ریز مغذی با ارزش غذایی بالا
• مقادیر تشکیل دهنده تقریبی: 60-50% پروتئین-20% کربوهیدرات- 20% چربی
• منبع کامل پروتئین: حاوی 9 اسید آمینه ضروری
• تقویت سیستم ایمنی بدن- پاکسازی فلزات سنگین و سموم موجود در بدن-خواص ضد سرطان
نگرانی های احتمالی
• تداخلات دارویی با استفاده از مکمل
• نامناسب برای افرادی دارای حساسیت های خاص
• عوارض جانبی احتمالی
میزان دوز مصرفی
• مقدار مجاز پیشنهادی مصرف مکمل کلرلا روزانه 2-3 گرم
• مناسب برای تمامی سنین جامعه
تکنولوژی ها
1. سیستم های روباز (حوضچه ها): فناوری ساده- هزینه سرمایه گذاری ارزان تر- راندمان پایین
2. سیستم های بسته (بیوراکتورها): فناوری پیچیده تر- هزینه سرمایه گذاری بالاتر- راندمان بالا
استاندارد ها
• تولید محصول رقابتی و قابل اطمینان با بالاترین کیفیت با رعایت استاندارد ها و ملاحظات متعدد
• استاندارد های مختلف بین المللی و داخلی:
USDA Organic-GMP-GHP-HALAL-ISO 22000 2018-HACCP-Non GMO
فناوری های نوین
• گسترش کاربرد های صنعتی با استفاده از جلبک ها
• امکان تولید محصولات غذایی متنوع بر پایه ریزجلبک
بازار و چشم انداز آتی
• یکی از منابع غذایی بلقوه جهت پاسخ به نیاز روزافزون تقاضا
• افزایش توجه صنایع مختلف به ریزجلبک ها با آشکار شدن خواص غذایی منحصر به فرد آنها
• پیشبینی رشد مرکب سالیانه بیش از 5% بازار مکمل های برپایه ریزجلبک تا سال 2023
• ارزشگذاری بیش از 4.5 میلیارد دلاری بازار مکمل های ریزجلبک های کلرلا در 2021
• وجود شرکت های فعال و موفق جهانی و داخلی متعدد در حوزه تولید مکمل های ریزجلبک